Oproep voor personeel van de strijdkrachten om verhalen over de overgang naar een loopbaan in de gezondheidszorg te delen – BIOENGINEER.ORG

Om samen te vallen met Armed Forces Day 2022 (zaterdag 25 juni), hebben gezondheidswerkers in Leicester een groot nieuw onderzoeksproject gelanceerd dat oplossingen zou kunnen bieden voor de personeelstekortcrisis van de NHS door veteranen te helpen bij de overgang naar een civiele loopbaan.

Om samen te vallen met Armed Forces Day 2022 (zaterdag 25 juni), hebben gezondheidswerkers in Leicester een groot nieuw onderzoeksproject gelanceerd dat oplossingen zou kunnen bieden voor de personeelstekortcrisis van de NHS door veteranen te helpen bij de overgang naar een civiele loopbaan.

Het project Pathway Armed Forces into Allied Health van de University of Leicester, opgericht in 2019, is de eerste in het VK die kwalificaties die in de strijdkrachten zijn behaald, in kaart brengt voor de toelatingseisen voor cursussen in Operating Department Practice (ODP) en fysiotherapie.

Nu zal de projectleider van Leicester samenwerken met hun collega’s aan de universiteiten van Plymouth en Suffolk om het nationale beeld beter te begrijpen met onderzoek dat wordt gefinancierd door Health Education England.

De eerste fase van het onderzoek omvat een enquête onder bestaande paramedici met een militaire achtergrond. Onderzoekers hopen inzicht te krijgen in de kwalificaties – op niveau 3 en hoger – die individuen hebben opgedaan in de krijgsmacht en hebben kunnen overstappen naar civiele trainingsprogramma’s.

Met een nationaal tekort aan paramedici, hoopt men dat formele erkenning van de bestaande kennis en opleiding van veteranen zowel de participatie zal stimuleren als het onbenutte potentieel van strijdkrachten die overstappen naar het burgerleven zal realiseren.

Amanda Cox, docent in de praktijk van de operationele afdeling binnen Leicester’s School of Allied Health Professions, leidt het project dat ook haar promotieonderzoek zal helpen bij de overgang naar een loopbaan in de gezondheidszorg. Ze zei:

“We zijn er erg trots op dat we bij Leicester een pioniersrol hebben gespeeld in het Armed Forces into Allied Health Project, dat een juiste erkenning geeft van het harde werk en de kwalificaties van het personeel van de strijdkrachten die een carrière in de gezondheidszorg willen maken.

“Maar we erkennen dat dit pad niet op nationale schaal bestaat – daarom werken we samen met Health Education England en zowel Plymouth als Suffolk om ons onderzoek uit te breiden en te zien met welke uitdagingen veteranen mogelijk te maken hebben gehad.

“We hopen onze bevindingen te gebruiken om een ​​rechtvaardig nationaal pad te creëren dat niet alleen kansen biedt voor een grote groep mensen, maar ook oplossingen kan bieden voor het aanpakken van personeelstekorten in de NHS.”

Het onderzoek wordt gefinancierd door Health Education England, dat nationaal leiderschap en coördinatie biedt voor het onderwijs en de training binnen het gezondheids- en volksgezondheidspersoneel in Engeland. Paul Chapman, National AHP Program Manager for Health Education England, zei:

“Zorgen voor de toekomstige bevoorrading van een Allied Health Profession (AHP)-personeelsbestand is een belangrijke doelstelling voor Health Education England (HEE) en personeelsplanning. Het HEE AHP-programma heeft nauw samengewerkt met collega’s van Step into Health om het profiel van de 14 AHP-beroepen te vergroten en voormalig en huidig ​​personeel van de strijdkrachten aan te moedigen om een ​​AHP-beroep te beschouwen als toekomstige carrièrekeuze.

“Het personeel van de strijdkrachten heeft uitgebreide overdraagbare vaardigheden waarmee ze de overgang naar een AHP-carrière kunnen ontmoeten en ondersteunen. Het AFIAH-projecttraject van de University of Leicester is een uitstekend initiatief dat het personeel van de strijdkrachten kan helpen en ondersteunen om zich aan te sluiten bij degenen die al een carrière als AHP hebben aangenomen. ”

Dr. Rosi Raine, van de School of Health Professions aan de Universiteit van Plymouth, zei:

“Bij Plymouth University zijn we erg blij om ex-strijdkrachten te verwelkomen in onze gezondheidszorgprogramma’s. We kijken er ook naar uit om samen te werken met Health Education England, de University of Leicester en de University of Suffolk: samen hopen we dit project vooruit te helpen en een verschil te maken.”

Zoe Grant, hoofddocent therapeutische radiografie aan de Universiteit van Suffolk, voegde toe:

“De Universiteit van Suffolk is verheugd om samen te werken met de Universiteit van Leicester en de Universiteit van Plymouth aan dit project. Hier in East Anglia hebben we verschillende legerbases met servicepersoneel dat ervoor kiest om een ​​diploma in Allied Health-beroepen te behalen wanneer ze vertrekken.

“Er zijn bekende uitdagingen voor ex-strijdkrachten bij het aanvragen van een Allied Health-opleiding en hopelijk zal dit project ervoor zorgen dat alle IHO’s een beter begrip hebben van de kwalificaties die tijdens de dienst zijn behaald en hoe deze zich vertalen in de vereisten voor toelating tot de cursus.”

Medewerkers van de strijdkrachten die zijn overgestapt naar een carrière in de praktijk van de operatieafdeling of fysiotherapie, worden uitgenodigd om de korte anonieme enquête hier in te vullen.


Leave a Comment