Dit medicijn voor de ziekte van Parkinson kan helpen bij de behandeling van COVID-19

Krediet: CC0 Publiek Domein

Wetenschappers van de Universiteit van New Hampshire ontdekten dat het op een nieuwe manier gebruiken van een reeds bestaande medicijnverbinding, bekend als drug repurposing, succesvol zou kunnen zijn in het blokkeren van de activiteit van een belangrijk enzym van het COVID-19-virus.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Eiwitten: structuur, functie en bio-informatica en werd uitgevoerd door Harish Vashisth et al.

Nu het einde van de pandemie schijnbaar nergens in zicht is, zijn wetenschappers nog steeds erg gefocust op het vinden van nieuwe of alternatieve medicijnen om de verspreiding van COVID-19 te behandelen en te stoppen.

In de studie richtte het team zich op een belangrijk enzym dat verantwoordelijk is voor COVID-19, het belangrijkste protease-enzym Mpro. Het is essentieel voor het virus om te repliceren.

Ze onderzochten de remmende eigenschappen van een derivaat van de krachtige chemische verbinding die bekend staat als thiadiazolidinonen of TDZD, die werken als een mogelijke behandeling voor neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson.

Met behulp van moleculaire dynamische simulaties in combinatie met laboratoriumexperimenten, bepaalden de onderzoekers dat de TDZD-verbinding het Mpro-enzym kon remmen.

Het team zegt dat coronavirussen, zoals COVID-19, een beruchte groep infectieuze agentia zijn, waaronder een grote klasse virussen met RNA-genomen, vergelijkbaar met het menselijk DNA-genoom, die afhankelijk zijn van goed georganiseerde eiwitstructuren die cruciaal zijn voor virale groei en replicatie.

Deze virussen kunnen een snelle verdediging op cellulair niveau ontwikkelen door deze lagen, of vouwmechanismen, in virale eiwitten te orkestreren, dus de sleutel is om een ​​manier te vinden om ze uit te schakelen.

RNA-virussen staan ​​bekend om het veroorzaken van seizoensepidemieën, zoals griep, en kunnen verschijnen als nieuwe virusstammen met een hoog sterftecijfer (COVID-19, SARS, Zika en Ebola).

Onderzoekers zeggen dat de behoefte aan een alternatieve pijplijn voor de ontwikkeling van geneesmiddelen, in plaats van het intensieve proces van het op de markt brengen van nieuwe medicijnen, wordt geïllustreerd door het hoge infectiepercentage van COVID-19 (vergeleken met eerdere coronavirussen) en belangrijk is voor een effectieve respons op lange termijn op nieuwe en terugkerende uitbraken.

Als u om Covid geeft, lees dan alstublieft studies over waarom COVID-19 ernstige ziekte en overlijden kan veroorzaken, en dit hartmedicijn kan helpen bij de behandeling van ernstige COVID-19.

Raadpleeg voor meer informatie over Covid recente onderzoeken over de nieuwe manier om veel COVID-19-varianten te voorkomen, en resultaten die de sleutel laten zien tot het onderdrukken van COVID-19.

Copyright © 2022 Wetenschappelijk rapport van Knowridge. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment