Bij sommige mensen kunnen visoliesupplementen de gezondheid van het hart schaden

Krediet: CC0 Publiek Domein

Wetenschappers van de Virginia Commonwealth University ontdekten dat omega-3-supplementen verband houden met een verhoogde kans op het ontwikkelen van atriale fibrillatie (een hartritmeprobleem) bij mensen met hoge bloedlipiden.

Het onderzoek is gepubliceerd in European Heart Journal — Cardiovascular Pharmacotherapy en werd uitgevoerd door Dr. Salvatore Carbone et al.

Momenteel zijn visoliesupplementen geïndiceerd voor patiënten met verhoogde plasmatriglyceriden om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Vanwege de hoge prevalentie van verhoogde triglyceriden in de bevolking, kunnen ze vaak worden voorgeschreven. Merk op dat laaggedoseerde omega-3-vetzuren zonder recept verkrijgbaar zijn.

Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat omega-3-vetzuren mogelijk verband houden met een verhoogd risico op atriale fibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis.

Mensen met de aandoening hebben een vijf keer grotere kans op een beroerte.

In de studie voerde het team een ​​uitgebreide beoordeling uit om de vraag te beantwoorden of visoliën consequent verband hielden met een verhoogd risico op atriale fibrillatie.

De analyse omvatte vijf klinische onderzoeken naar de effecten van omega-3-vetzuursuppletie op cardiovasculaire uitkomsten.

In totaal kregen 50.277 patiënten visolie of placebo en werden ze tussen de 2 en 7,4 jaar gevolgd. De dosis visolie varieerde van 0,84 g tot 4 g per dag.

De onderzoekers ontdekten dat suppletie met omega-3-vetzuren verband hield met een veel verhoogd risico op atriale fibrillatie in vergelijking met placebo.

De studie suggereert dat visoliesupplementen verband houden met een significant groter risico op atriale fibrillatie bij patiënten met een verhoogd cardiovasculair risico.

Hoewel één klinisch onderzoek gunstige harteffecten van suppletie aangaf, moet het risico op atriale fibrillatie worden overwogen wanneer de supplementen worden voorgeschreven of zonder recept worden gekocht, vooral bij mensen met een hoger risico op hartritmestoornissen.

Als u de gezondheid van uw hart belangrijk vindt, lees dan de onderzoeken over hoe u uw cholesterol onder controle kunt houden om hartaanvallen en beroertes te voorkomen, en over veelvoorkomende slaapproblemen die uw risico op hartdood kunnen vergroten.

Raadpleeg voor meer informatie over de gezondheid van het hart recente onderzoeken over vitamine K die het risico op hart- en vaatziekten met een derde kunnen verminderen, en resultaten die aantonen dat dit medicijn ademhalings- en hartschade bij COVID-19 kan voorkomen.

Copyright © 2022 Wetenschappelijk rapport van Knowridge. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment